top of page
Tandarts kantoor
  • Wanneer kan ik terecht in jullie praktijk?
    Je kan bij ons terecht van maandag tot en met vrijdag van 9u00 tot 17u00.
  • Hoe kan ik betalen?
    Er kan betaald worden cash, met bancontact en via de Payconiq-app.
  • Is de praktijk toegankelijk voor rolstoelen?
    Ja, onze praktijk is bijna volledig gelijkvloers en waar trappen zijn wordt een alternatief aangeboden. Gelieve ons op voorhand te informeren zodat wij de nodige voorzieningen kunnen treffen.
  • Waar kan ik parkeren?
    Er is voldoende parking voor de praktijk, meteen na het inrijden op het domein. Gelieve de oprit en parkeerplaats achter de poort steeds vrij te houden.
  • Welke tandpasta gebruik ik best?
    Voor kinderen tot 2 jaar geldt het advies om per poetsbeurt tandpasta ter grootte van een rijstkorrel met 1000ppm fluoride te gebruiken. Van tandpasta's met een lager fluoridegehalte is het nut onvoldoende aangetoond. Voor kleuters tussen 2 en 6 jaar is een hoeveelheid tandpaste ter grootte van een erwtje aangeraden per poetsbeurt. Vanaf 6 jaar geldt dezelfde aanbeveling als voor volwassenen, namelijk een tandpasta met een fluoridegehalte van 1450ppm. Deze breng je best aan over de volledige oppervlakte van de tandenborstel.
  • Vanaf wanneer moet mijn kind naar de tandarts komen?
    Vanaf de doorbraak van het eerste tandje (rond 6 maand) maar ten laatste rond 2,5 jaar, komt je kind best al eens op tandartsbezoek. De tandarts bekijkt naast tanden ook het tandvlees, de positie van de tanden, de tong en de kaken, de poetsgewoontes en de voedingsgewoontes.
  • Hoe onderhoud ik mijn gebitsprothese of mondbeugel
    - Maak het kunstgebit 2 keer per dag schoon met water, zeep en een protheseborstel. Tip: leg bij het reinigen een doekje of een laag water in de wastafel om stukvallen van de prothese te voorkomen. - Spoel zowel prothese als borstel goed af. - Bewaar de prothese 's nachts droog in een daarvoor bestemd open bakje. - Let op: gebruik geen tandpasta's en bruistabletten voor het schoonmaken van het kunstgebit. Deze kunnen kleine beschadigingen veroorzaken waardoor het oppervlak ruwer wordt en tandplak, tandsteen en aanslag zich makkelijker kunnen hechten. Probeer ook nooit vuil te verwijderen met behulp van scherpe voorwerpen zoals nagels, scharen, vijlen of schuurmiddelen. Hiermee kan je de prothese beschadigen. Ook heet water raden we af. Dit zorgt voor vervorming van de prothese. Gebruik ook geen bleekmiddel, dit tast het kunsthars aan.
bottom of page